Dark & Light

Embracing the dark and the light in us all…

Στενόμυαλοι. Όχι Δεν Πέθαναν Ακόμα. July 9, 2008

Filed under: Emotions,Gay Life,Thoughts — darkenlight @ 06:37am

Δεν ζούσα ποτέ με την πεποίθηση ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο και πότέ δεν το έπαιξα Χίπης προσπαθώντας να μας κάνω όλους “μια αγκαλιά”. Πόσο απαίσιο είναι αυτό? Είμαστε όλοι διαφορετικοί. Δεν μπορούμε να μην αντιπαθούμε. Δεν γίνεται. Όπως είναι καλό να συμπαθούμε, είναι εξίσου καλό να αντιπαθούμε. Οπότε, δεν έχω σκοπό να πατήσω σε τέτοιες βλακώδεις θεωρίες. Θα χρησιμοποιήσω όμως, όχι την ανάγκη μου, την ΑΠΑΙΤΗΣΗ μου να σέβονται αυτό που είμαι εγώ και εκατομμύρια άλλοι. Δεν πρόκειται για την “δικαίωση του πούστη” αλλά για το σεβασμό που είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε από κάποιο σημείο και μετά στους συνανθρωπους μας. Ακόμα και το σύνταγμα της ελλάδας έχει κατοχυρώσει αυτό το δικαίωμα (Ποιο, το σύνταγμα της ελλάδας).

Το δικαίωμα να μην έχουν ειδική μεταχείρηση άτομα που ανήκουν σε μειονότητες, μεταξύ τους και τα άτομα με διαφορετικό γεννετήσιο προανατολισμό. Αυτό γνωρίζουμε όλοι πως δεν τηρείται σε μεγάλο βαθμό στη χώρα μας. Όμως είναι απαράδεκτο να εκπροσωπείται μια ομάδα ανθρώπων, είτε το θέλουν είτε όχι, στον χλευασμό των ομοφυλόφιλων, από ένα ή δύο άτομα που απλά έχουν μια ιστοσελίδα.

Αφορμή είναι αυτή η ανεκδιήγητη ψηφοφορία  (scroll down δεξιά) που είδα σήμερα με αηδιασμένο βλέμμα. Θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος την έφτιαξε. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποιων από όσους ψήφισαν τα παιδιά, θα είνα γκέι. Θέλω να δω με πόση ευχαρίστηση θα τα “σφάξουν στο γόνατο” όταν το μάθουν. Θα ήθελα να δω αν θα θυμηθούν εκείνη την απλή μέρα που με ηλίθιο χαμόγελο ψήφιζαν τι θα έκαναν στο παιδί τους αν το μαθαιναν, σε αυτή την ψηφοφορία που δεν προσφέρει τίποτα από στενόμυαλο χιούμορ. Και δεν είναι η συγκεκριμένη ψηφοφορία που με εξοργίζει γιατί δεν είναι η μόνη. Απλά έτυχε να πετύχω αυτή.

Λυπάμαι πραγματικά που ακόμα και σήμερα, ενώ έχουμε φτάσει στο καλό σημείο να υπάρχουν γκέι παρελάσεις με mainstream χορηγούς όπως η Athens Voice και ο Radio DeeJay, διαπραγματεύσεις για γάμους μεταξύ ομοφιλόφυλων κλπ, να εκφράζονται την ίδια στιγμή τέτοιες άδικες απόψεις. Ρώτησαν άραγε όσους ανήκουν στο φόρουμ της ιστοσελίδας ή όσους είναι απλά περαστικοί αν θα επέλεγαν να δεχτούν το παιδί τους όπως ήταν? Όχι γιατί στο μυαλουδάκι τους κυριαρχεί η άποψη πως όλοι έχουν τις ίδιες μίζερες και μουχλιασμένες απόψεις με τις δικές τους.

Και επειδή δεν υπάρχουν μόνο αυτοί, θα ηθελα να εκφράσω, σε αντίθεση με τα προηγούμενα, τα πολύ θερμά μου συγχαρητήρια σε μια κοπέλα που είνα και κολλητή μου. Έγραψε στο blog της για τους γκέι τόσο καλά όσο ένας γκέι θα μπορούσε να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του. Συγχαρητήρια λοιπόν στην κολλητή μου απο εμένα. Νιώθω τυχερός που την έχω γνωρίσει…

Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι. Που δεν προσβάλλουν κανένα αλλα λένε τις απόψεις τους χωρίς να θίγουν τα δικαιώματα ΚΑΝΕΝΟΣ.

Σημείωση: Το ποστ δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα αλλά με τις καταστάσεις. Δεν έχω κανένα σκοπό να θίξω άτομα αλλά να εκφράσω την στεναχώρια μου με πράγματα που προσπαθούν να με υποβιβάσουν σαν άτομο χωρίς να κάνω τίποτα για να συμβαίνει.

UPDATE: Μετά από επικοινωνία με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας που έγινε η ψηφοφορία, μου ξεκαθάρισε πως ο σκοπός της ψηφοφορίας ήταν σαρκαστικός και όχι ρατσιστικός. Επομένως, κατά τη γνώμη του “εκτίθεμαι ανόητα”. Η απάντησή μου ήταν πως δεν με απασχολεί αν ήταν σαρκαστική ή όχι αλλά πως όσοι ψήφιζαν δεν το γνώριζαν απαραίτητα. Με άλλα λόγια η ψηφοφορία εξυπηρετεί λανθασμένες αντιλήψεις είτε ήταν σκοπός του είτε όχι. Σημαντικό, επίσης, κριτήριο για τον ίδιο ήταν οτι είμαι σε μετεφηβική εποχή. Με συμβούλεψε να μεγαλώσω. Αυτό θα γίνει αναμφισβήτητα κάποτε.

Τέλος, δεν φοβάμαι να πω πως με λένε Σωτήρη, μιας που και αυτό ήταν κάτι που θεωρήθηκε λάθος.

 

18 Responses to “Στενόμυαλοι. Όχι Δεν Πέθαναν Ακόμα.”

 1. Chameleon_Dark Says:

  Ειλικρινα,Darkenlight,δεν βλέπω κάποιον λόγο να μην θίξεις ΚΑΙ άτομα! Διότι άτομο δημιούργησε αυτό το εκτρωματικό και ρατσιστικό poll (ο θεός να το κάνει). Η ομοφοβία σε όλο της το μεγαλείο, και η υστερία από σοβαρά (και πάλι ο θεός να μας φυλάει από την “σοβαρότητά” τους) άτομα, μου δημιουργεί-πέρα και πάνω από τον ΘΥΜΟ- μιά λύπη.

  Ναι…φοβάμαι πως είναι για λύπηση…έτσι απλά…

 2. 😉 u are my god! and you know that..

  Bloody Kisses
  xXx

 3. TheDiarist Says:

  Κατ’ αρχήν θα συμφωνήσω με το νούμερο 1..! Ωραία τα λέει… Και έρχομαι να συμπληρώσω… Ακόμη και η απαίτηση για σεβασμό είναι βλακώδης θεωρία… Κάνεις λες και δεν ξέρεις σε τί κοινωνία ζούμε… Οι άνθρωποι είναι ρατσιστές, τέλος! Το σύνταγμα (σε τέτοια θέματα) είναι ακριβώς ό,τι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διακοσμητικό και άρα άχρηστο, τέλος! Ξεπέρασε το και μάθε να το αντιμετωπίζεις και γενικά και ειδικά (μέσα σου) γιατί έχεις πολλά να δεις ακόμα! Αν νομίζεις ότι τα προβλήματα για τους gay τέλειωσαν επειδή παντρεύτηκαν κάποιοι στην Τήλο πλανάσαι πλάνην οικτράν, τέλος!

 4. Δεν νομίζ κανείς εδώ μέσα να πλανάται-ζούμε όλοι μας και βράζουμε σε αυτό το καζάνι με τα σκατά που λέγεται κοινωνία,άρα έχουμε μια ιδέα πάνω κάτω από που έρχεται αυτή η μυρωδια!

  Όμως, το να πουμε για άλλη μια φορα “δεν βαριέσαι αδερφέ, άλλος ένας κάφρος πούλησε μαγκιά και πνευμα σε μια ψηφιακή σελλίδα” -συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια…” μας κάνει συνένοχους. Έτσι είναι, λυπάμαι αν ακούγεται βαρύ,αλλά η σιωπή εδώ δεν είναι χρυσός… :είναι ξεκάθαρη,κρυστάλινη συνενοχή. Έτσι απλά.

  Συγνώμη,αλλά με παρα-πήρε η μπόχα του καζανιού…

 5. TheDiarist Says:

  Έχεις ένα point..! Δεν μπορώ να πω… Ωστόσο, έχουμε κι άλλα προβλήματα να ασχοληθούμε… Και δεν το λέω ειρωνικά… Εξάλλου, όλοι είμαστε με κάτι ρατσιστές… Λίγο ή πολύ… Απλά, αυτό μας αφορά..! Πολλοί που ξέρω πάντως θα ψήφιζαν στο εν λόγω blog… Μεταξύ των οποίων -ίσως- και ο πατέρας μου… Και όπως λέει μια παροιμία όπως μικρομάθεις δε γερονταφήνεις..! Καλό βράδυ…

 6. …Επίσης, ο παππούς μας, ενδεχομένως θα ψήφιζε σε αντίστοιχο poll σχετικά με το δικαίομα των γυναικών στην εκλογική διαδικασία! Καταλαβαίνεις τη λογική? Καλώς η κακώς, “you can’t teach an old dog new tricks”, λένε οι αμερικανοι, και ισχύει: όμως, δεν μπορώ να διανοηθώ πως,νέεοι άνθρωποι, μεγαλωμένοι με την τηλεόραση και το ιντερνετ,κάτοχοι μιας “μητροπολιτικής” κουλτούρας, εξακολουθούνε να μετράνε το αντριλίκι τους μειώνοντας άλλους ανθρώπους.

  Ποιός ξέρει… ίσως τα παιδιά μας να είναι περήφανα γα τις επιλογές τους, χωρίς να χρειάζεται να μειώνουν αυτές των υπολοίπων γιανα το διαλαλλήσουν…

 7. hfaistiwnas Says:

  Καλημέρα!!!
  Τι να σχολιάσεις απο αυτά;;
  Μπήκε ο 21ος αιώνας και εμείς ακόμη στον 18ο!!!!
  Που να σκεφτείς ότι κάποιοι απο αυτούς είναι αυτοί που και καλά υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους!!!

 8. darkenlight Says:

  Χαίρομαι που κι εσείς, μαζί μου, έχετε χαμηλή νοημοσύνη, μιας που μέσα σε άλλα η απάντηση μου έλεγε πως αν ανέφερε ότι η ψηφοφορία είναι χιουμοριστική, θα προσέβαλλε την νοημοσύνη πολλών. Εγώ λοιπόν είμαι ηλίθιος που μόλις το είδα δεν σκέφτηκα κατευθείαν ότι είναι χιούμορ. Κι εσείς να υποθέσω…

 9. Χιούμορ, ε? Καλό θα ήταν να γέλαγε και κανείς με τέτοιου είδους αστεία,ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί “χιουμοριστικό”.

  Εγώ πάντως δεν γέλασα όταν το είδα (αυτό με κάνει άνθρωπο χωρίς χιούμορ?? Όχι ρε γμτ, μαλακία!!!…)

 10. xtatic Says:

  Χορηγός του Gay Pride ο Radio DJ! Καλά θα κάνει ο κύριος Τσαουσόπουλος να σταματήσει πρώτα τα ομοφοβικά αστειάκια του στην πρωινή του εκπομπή μαζί με το παρεάκι του και μετά να γίνεται χορηγος σε Gay events! Και για να προλάβω τις κακεντρέχειες του τύπου “για να το ξέρεις θα τον ακούς”, ενημερώνω οτι τον ακούω ξώφαλτσα σε χώρους εκτός σπιτιού, όπως γυμναστήριο κλπ.

 11. Κώστας Says:

  Γιατί δεν κάνουμε χιούμορ με τους μαύρους; Με το επώνυμο των παιδιών που ανοίξαν το πολ;

  Γιατί δεν ανοίγουμε κι εμείς ένα πολ που να ρωτάει τι σας αρέσει να κάνετε στη μάνα του blogger που φιλοξενεί τη δημοσκόπηση για τους γκέι;

  Τότε να δούμε αν θα εκτιμήσουν το χιούμορ μας και αν θα ενοχληθούν ή όχι….

  Καθυστερημένοι αναίσθητοι….

 12. hfaistiwnas Says:

  Ούτε εγώ γέλασα.. επειδή τα είχα πάρει με το που σε διάβασα και πήγα φτιαγμένος στο άλλο! λολολολ!
  Δεν κάνουν τετοιο χιούμορ!!!!!
  Καλημερα!

 13. darkenlight Says:

  Chameleon_Dark,
  προφανώς είμαστε πολύ βλάκες εδώ πέρα… και μουντρούχες… Δεν έχουμε καθόλου χιούμορ…

  impressedguy,
  Πολύ βασική η θέση σου στο θέμα 🙂
  Καλώς σε βρήκα!

  xtatic,
  Κατά τη γνώμη μου η πράξη είναι αυτή που μιλάει. Το ότι ένας που εργάζεται εκεί είναι ομοφοβικός δεν σημαίνει ότι είναι όλοι το ίδιο…

  Κώστας,
  Πάντα υποστήριζα ότι έχεις γλώσσα που δαγκώνει. Και με καλύπτεις για άλλη μια φορά. Χαρούμενος που σε ξέρω!

  hfaistiwnas,
  Βλακεία μου που δεν του έστειλα ένα mail πριν το ποστάρω αυτό… Απλά ήθελα να το αναφέρω… Χαχ!
  Για μένα έχεις δίκιο στο σχόλιο

 14. xtatic Says:

  Ο Τσαουσόπουλος δεν είναι “ένας που εργάζεται εκεί”…είναι ο διευθυντής του συγκεκριμένου σταθμού, ο οποίος ως επαγγελματίας μαζεύει κι ας είν’ και ρώγες…

 15. Ιδομενέας Says:

  Τι να γράψεις τώρα, τα είπαν όλα τα παιδιά λίγο η πολύ.
  Όσο για το έαν πρόκειται για αστείο.. gods, δεν έχω ακούσει χειρότερη δικαιολογία.

 16. hfaistiwnas Says:

  Καλημέρα 🙂

 17. darkenlight Says:

  xtatic,
  δεν το γνώριζα…. Τότε έχεις δικιο μάλλον…

  Ιδομενέας,
  Δώσε

  hfaistiwnas,
  Καλησπέρα!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s